Förskoleklasselever på Kvarnbackaskolan

lördag 13 oktober 2012

Göra en saga

Jag har börjat arbeta tillsammans med tre barn, 5-åringar. Målet var att göra en egen saga på lärplattan. Vi började med att prov på att rita i appar som "art of glow" och "Paint sparkles". Ett bra sätt att börja lära sig tekniken med att använda sina fingrar för den som är ovan. Samt att det här var ju något vi senare skulle göra i processen med den egna boken.
Vidare provade vi på en app som heter "memo-game". Det är ett memory. Men innan du börjar spela kan du välja att prata in ljud eller säga något om varje bild. Så när du spelar och vänder ett kort så hör du även det du spelat in. Jättebra att öva på att spela in och sen höra sig själv. Samt att barnen fick samarbeta.
Vi tittade även på appar med berättelser i. Exempel "Joelsagan" som går på rim och även kan spelas upp med musik, förutom att du kan läsa den. En stor favorit. Även "Godnattsagor" är en bra app med böcker. Barnen vill görna höra "Sagan om vargen" och "Myran gräshoppan". Vi pratade kring att det finns framsida med en titel, ett innehåll som är av bilder och text, samt att där är ett avslut.
När de så var dags för att göra vår egen saga använde vi appen "My story". Och här gick de undan må ni tro. Barnen gjorde klart sin saga supersnabbt! Turades om att rita en bild, hjälptes åt med att skriva texten och sen spelade dom in den. De var knappt att man hann med. Barnen vart nöjda med resultatet, en bok som du kan bläddra i och spela upp texten om du vill. Stolta och upprymda frågade dom om de fick göra annat på lärplattan en stund...
Jaha, så där snabbt trodde ju inte jag att vi skulle bli klara?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar