Förskoleklasselever på Kvarnbackaskolan

fredag 21 oktober 2011

Träna på svenska/engelska

Touch & Learn, har två stycken appar på svenska (finns även på engelska). Båda två kostar 7 kronor vardera. I båda apparna finns det sex stycken kategorier med bilder i. Börja med att välja en kategori, en röst talar om vad kategorin heter. Sedan kan du inom det området trycka på ett visst antal bilder, för att även här höra en röst tala om begreppet när du trycker på den.

I den första appen finns kategorierna: Bokstäver, siffror, färger, former, frukt och grönsaker. I den andra appen finns: Djur, fordon, kroppen, kläder och möbler, samt en som kallas fingermåla - där du kan rita.

Det här är två väldigt enkla appar. Det händer inget mer än att du hör orden. Trotts detta tycker jag att det är en väldigt användbar app. Barnet kan få i uppgift att hitta figuren som du ber om, barnet kan själv sitta och lyssna in eller härma orden, barnet tränas i att se kategorier...

1 kommentar:

  1. Har också använt den andra appen, fast den som är gratis och då givetvis med lite mindre utbud. Mycket uppskattad av barnen i min grupp.

    SvaraRadera