Förskoleklasselever på Kvarnbackaskolan

fredag 14 oktober 2011

App med sopsortering?

Är det någon som vet om någon bra app där barnen kan lära sig om sopsortering/miljömedvetenhet på ett kul sätt? En app som riktar sig till förskolebarn.

Har själv hittat två olika appar.
Den ena är gratis, Doodle Trash. Här har du fyra olika sopkärl i olika färg. När spelet startar ska du dra de olika föremålen som kommer upp till rätt sopkärl. Efter en stund kommer det monsterfigurer som "knallar" runt, du ska akta så du inte matar dom med soporna. Det som känns ologiskt, för mig som vuxen i alla fall, är att t ex glas ska kastas i det gröna sopkärlet - där vill jag slänga matrester.

Den andra appen kostar 15 kr, toy Cleanup. Här ska du städa upp i ditt rum på tid. Det finns fyra olika ställen att sortera föremålen i. En låda för hårda föremål, en för återvinning och en för sopor. Den fjärde är till för mjuka föremål, men till skillnad från de andra tre som står still i rummet, så rör sig den här lådan från sida till sida. Du måste kasta i föremålet i den lådan. För de saker du sorterat rätt vinner man en kylskåpsmagnet.

Båda apparna tjänar sitt syfte med att sortera sopor! Men det känns inte som att intresset är långlivat hos barnen. Så, finns det någon som hittat eller vet om någon app där det på ett roligt sätt går att lära om detta ämne?

1 kommentar:

  1. Hittade en app igår som heter "Elins memo" och är gratis. Ser fram mot att pröva den med barnen.

    SvaraRadera