Förskoleklasselever på Kvarnbackaskolan

torsdag 13 september 2012

Förskolan

Under den inskolningsperioden som vi just nu är färdiga med använde vi appen "YourPairs HD". Några av de "gamla" barnen och de "nya" barnen samarbetade och tog foton av alla barnen till memory spelet.
Sedan spelades det flitigt av både nya och gamla barn. De nya barnen lärde sig namnen på kompisarna samtidigt som de knöt kompisrelationer. De gamla barnen blev delaktiga och kände ansvar samt var stolta förebilder, vilket sen fortsatte även i andra situationer.
Nu står vi inför projektstart på vår förskola och projektet kommer att handla om fenomenet Vatten.
Har tittat runt lite på appar kring ämnet, men inte hittat så mycket, så om ni hittar eller vet en bra app kring ämnet så tar vi gärna emot tips. Det är också en spännande utmaning att hitta andra användningsområden för paddan som verktyg i arbetet med att tillsammans med barnen utforska, upptäcka, fantisera, utmana, men också reflektera och dokumentera. Så kom gärna med tips!

Vi ses!
Jenny

2 kommentarer:

  1. Det låter kul, ska jag pröva. Finns ngt som heter sploosh junior och sprinkle junior, vatten pussel och spel har inte prövat men massor av tips kan man få i facebook gruppen, iPads i skola och förskola. // Maria

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera