Förskoleklasselever på Kvarnbackaskolan

onsdag 15 februari 2012

Kurstillfälle

I tidningen "Förskolan" nr 2 på sidan 6 så står det att man kan gå en kurs som heter "Lustfyllt lärande med ipad i förskolan" Den handlar om hur man kan få en struktur på arbetet med ipads i förskolan och hur man kan använda den som ett pedagogiskt verktyg. Man kan välja mellan olika längd på kursdagarna. Går man en kurs så får man boken " Lär och lek med surfplattor i förskolan" . Läs mer på; http://www.ipadsiforskolan.se

2 kommentarer:

  1. Jag har läst boken idag, den var kort och lättläst med konkreta tips på hur man kan arbeta med olika teman. Det fanns förslag på olika appar och hur man kan dokumentera med hjälp av ipaden. Det bästa var att jag fick ett konkret exempel på hur man kan arbeta med lotusdiagram för att implementera läroplanen i verksamheten. Vissa saker som de tog upp i boken var ingen nyhet men är säkert matnyttiga för de som precis ska börja arbeta med paddan.

    SvaraRadera
  2. Jag har också kollat i boken nu. Håller med dig Annika i att det finns en del att hämta av tips i boken. Enkel bok att ta till sig. Och som du skriver tror jag också att det är en bra bok när man precis ska börja använda sig av 'paddan'. Insprerande!

    SvaraRadera